Drvenik - Chorvatsko

Dvenik je malá turistická osada vzniklá spojením dvou vesnic - Drvenik Gornja Vala a Drvenik Donja Vala. Pro rekreaci v Drveniku si raději vyberte oblast Gornja Vala, která je menší a poklidnější. 

 Drvenik - Chorvatsko - Gornja Vala

Drvenik - Chorvatsko

V části Drveniku Donja Vala se totiž nachází trajektový přístav, sloužící k převozu z Chorvatského pobřeží na ostrov Hvar, Korčulu a Pelješac.

Drvenik - Chorvatsko - trajekt na Hvar, Korčulu a Pelješac

Drvenik - trajekt na Korčulu, Hvar a Pelješac

Pláže v Drveniku

jsou oblázkové, lemované piniemi, rozprostřené kolem pobřežní procházkové komunikace za kterou se nachází malé obchůdky, restaurace a občerstvení.

 
Úroveň tohoto letoviska se postupně zvyšuje. Před patnácti lety bylo letovisko Drvenik zcela ve stínu známých turistických letovisek Makarské riviery jako je Brela, Tučepi, Baška Voda a podobně. Nyní je tomu zcela jinak.

Drvenik - Gornja Vala

Drvenik - Gornja Vala

Drvenik - v pozadí Biokovo

Drvenik - v pozadí pohoří Biokovo

Pobřeží Drveniku je velice malebné, protože jeho záda tvoří mohutné pohoří Biokovo, vypínající se do velkých výšek hned nad letoviskem.
 

Počasí Drvenik

Počasí Drvenik

Fotogalerie Drvenik

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Spokojenost

    22. 7. 2015 20:32:48 | Bohuš

    Hezké místo k odpočinku. Podle mě je o něco hezčí Donja Vala, kde je delší pláž a také větší množství obchůdků a restaurací. Trajekt na Hvar tady vůbec neobtěžuje, naopak je to takové spestření, hlavně když jsem chodil s dvouletým synem sledovat nalodění a vylodění vozidel. Trajekt jezdí cca každou 1,5 hodinu a za 16kn jedním směrem je to i další možnost výletu. Plavba na Hvar do vesničky Sučuraj trvá jen něco málo přes půl hodiny. Mezi oběma Drveniky je navíc podél pobřeží cestička, která přímo vybízí k procházkám. Určitě budeme uvažovat o návratu sem, ale nebráním se ani jiným letoviskům podél celého Chorvatského pobřeží.

    Odpovědět

  • drvenik

    15. 9. 2010 21:25:28 | irena

    drvenik je moc pekna obec před tydnem jsem tam byla s rodinou a moc se nam tam libilo. doporučuji to. byly jsme ubytovaní ve vile antonia moc pekna vila a moc dobře nam vařili. přišti rok tam zase jedeme

    Odpovědět

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.