Makarska - Chorvatsko

Makarska

Makarská je pro svou zeměpisnou polohu a kulturně historický význam od svého vzniku centrem tohoto subregionu Podbiokoví, nazývaného podle pohoří Biokovo, jehož nejvyšší vrchol Sv. Jure (1762 m) dominuje této částí Dalmácie. Makarská je nejlépe vybavené letovisko ve střední Dalmácii. Najdete tady bohaté sportovní i kulturní vyžití a kvalitní zázemí pro dovolenou. Musíte ale počítat s tím, že Makarská patří mezi velmi rušná letoviska.


Makarská - nábřeží

Makarská - pobřežní promenáda u přístavu

Makarska leží přímo na Jadranské pobřežní magistrále a je významným osobním i trajektovým přístavem Chorvatska a turistickým centrem Makarské riviéry. V Makarské žíje asi 14 000 obyvatel.

Makraská - pláž

Pláž v Makarské

Chcete-li si sjednat cestovní pojištění online, doporučujeme Vám ePojisteni.cz.

Makarská má velmi příjemné počasí po celou dobu letní sezóny. Velký počet hodin slunečního svitu a masiv Biokova nad městem zajišťuje v Makarské od května do října průměrné denní teploty nad 20°C. 

Pláže v Makarske

pláže v Makarske jsou oblázkové, lemované borovicemi. Táhnou se po celém pobřeží pod městem, nejznámější je 1,5 km dlouhá pláž Donja Luka. V Makarske najdete jak rušné tak i poklidnější pláže na okraji města. Na jih od Makarske se nachází naturistická pláž Nugal.
V okolí pláží je bohaté sportovní využití.

Makarská - kostel sv. Marka

Makarská - kostel sv. Marka

 Makarska - pohled na město z vrcholků Biokova

Makarska - pohled na město z vrcholků Biokova 

Vzdálenosti z Makarské          

Split  62 km
Dubrovník 153 km
   
Brno 935 km
Praha 1 131

Mapa - Makarská 


Zvětšit mapu

Podělte se o své zkušenosti s ubytováním ve městě Makarska.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • zivogosce

    13. 3. 2014 11:31:26 | Pavla

    Ahoj, Makarská je pěkná, ale co takhle zkusit něco nového. V <a href="http://www.brela.cz/chorvatsko/zivogosce/">Živogošče</a> je taky krásně a poznáte zase jiné místo v Chorvatsku.

    Odpovědět

  • Makarska

    14. 1. 2011 12:36:18 | Betka

    Na Makarsku chodime pravidelne kazdy rok a je tam uzasne.Odporucam kazdemu.Proste sme sa zamilovali do tejto nadhernej krajiny.

    Odpovědět

  • Makarská

    12. 4. 2010 18:20:12 | katka

    Na Makarský jsme byly loni a může říct ,že s malym dítětem je to děs.pláže jsou narvaný a voda u tržnice děsně páchne.do chorvatska jezdíme už 9 let a makarska byla nejhorší.krásná je Podgora a Igrane s prckem uplně idealni

    Odpovědět

  • Biokovo

    28. 9. 2009 17:01:50 | Vávra B.

    Byli jsme v srpnu v tomto hotelu a musím jenom chválit.Personál,jídlo,pokoje a vybavení bylo na vysoké úrovni. Doporučuji.

    Odpovědět

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.